Op naar Bangkok

De eerste week zit er op. Momenteel zit ik in een tien uur lange treinreis naar Chiang Mai en heb ik nu pas de tijd om mijn laptop erbij te pakken. Nieuwe mensen ontmoeten gaat iets te makkelijk waardoor gisteren, mijn dag in Ayutthaya pas mijn eerste dag op mezelf was. Zelfs toen ik net even op het station zat maakte ik toevallig een praatje met een Duitse koppel, die toevallig ook de route Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam gaan doen, dus verwisselden we onze nummers mochten we in de buurt zijn. Krijg ik net toevallig een Whatsapp dat ze eerder naar Chiang Mai komen en het leuk zouden vinden om samen wat te gaan drinken, grappig hoe dat loopt. Het reizen in Thailand verloopt tot nu heel soepeltjes, gelukkig, want de dag van vertrek was niet zo fijn.

Om vier uur β€˜s nachts, de dag van vertrek, begon mijn maag rare dingen te doen. Blijkbaar had zij, mijn maag, geen zin in deze dag. Ik begon thuis met overgeven en samenvattend heb ik dat tot aan het vliegveld van Bangkok gedaan. Tegen die tijd werd ik kotsexpert genoemd door een groepje reizigers die mee waren vanaf Schiphol.

Ik had de heenreis toch wel heel anders in gedachte. Na wat rondvragen blijkt het heel normaal te zijn. De eerste keer internationaal Γ©n alleen vliegen is niet niks. Op Schiphol deed ik een poging mijn maag gerust te stellen door mij aan te sluiten bij een groepje van drie Nederlandse reizigers. Ze waren enorm behulpzaam en hadden heel wat tips over Thailand en Vietnam als vrouwelijke solo reiziger. Zo kreeg ik te horen dat ze in Vietnam enorm gastvrij zijn als ze horen dat je alleen reist. Op Bangkok vluchthaven heb ik samen met hun wat geld gewisseld en de juiste tram gepakt naar de stad.

Onze wegen scheidde en ik ging opzoek naar mijn hostel. De hostel lag ten Noorden van Bangkok en ongeveer een uurtje van de vluchthaven af. Toen ik aankwam met de trein begon het ineens enorm hard te regenen. Later kreeg ik te horen dat het vermoedelijk kunstmatig regen was tegen de verontreinigde lucht die op het moment over Bangkok hing (overgewaaid uit China). Ik zag ook heel wat mensen met mondmaskers rondlopen.

Eenmaal aangekomen in de hostel ben ik wezen douchen en heb ik een dutje gedaan, want dat was nodig! Die avond ben ik alleen even naar een 7-Eleven gelopen om wat geld te wisselen, zodat ik vlakbij de hostel nog wat kon eten. Onderweg naar de winkel rook ik van alles: gekruid eten, vlees en riool lucht. De auto’s en bussen bepakt met mensen sjeesden voorbij. Het leek wel alsof al die mensen met een blij gezicht naar buiten zaten te kijken. Alsof ik in een film zat. Ik was eigenlijk nog ontzettend misselijk van de hele rit waardoor mijn zintuigen op z’n sterkst waren. Met name de geuren, bah.

De start van mijn reis begint niet zo goed, maar het kan vanaf hier alleen nog maar beter. Dat wordt het gelukkig ook! Wil je op de hoogte blijven dan kun je mij volgen op Instagram of je abonneren op mijn blog. Ook heb ik op de blog van That Blonde Women mogen schrijven over de aanloop van deze reis, deze kun je hier lezen.

Liefs vanuit het oosten,

Claudia

Leave a Reply

Scroll to top