Mijn 5 favoriete crea-spullen

In deze blogpost schrijf ik over mijn vijf favoriete crea-spullen op dit moment. Welke spullen ik gebruik om te creëren wil nog wel eens verschillen door de maanden heen. Het ligt er gewoon puur aan waar ik zin in heb. Daarom lijkt het mij wel leuk om eens in de zoveel tijd een update te geven welke crea-spullen tot mijn favorieten behoren. Naar mate je groeit veranderd je materiaal ook mee.

Altijd wanneer ik praat over mijn knutselmateriaal refereer ik naar mijn crea-spullen. Het zijn de spullen waar ik creatief mee kan zijn. Deze spullen geven mij de mogelijkheid om mijn ideeën op papier te krijgen. Maar voor ieder persoon verschilt het welke crea-spullen hun gebruiken. Voor de een is het acrylverf en voor de ander waterverf of houtskool. Er zijn zoveel soorten materialen waarin jij jezelf kunt uitdrukken. Je kiest de materialen die jou aanspreken, maar het is vaak ook een combinatie van wat jij prettig vindt werken. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je bijvoorbeeld niet graag met olieverf werkt, want het is erg chemisch waardoor je rekening moet houden in welke omgeving je schildert Je wilt natuurlijk niet flauw vallen wanneer je net dat ene moment hebt van inspiratie ;p .

Waterverf van Van Gogh

Mijn geliefde waterverf pallet. Deze palet heb ik begin 2017 gekocht om van start te gaan met waterverven. De kleuren zijn ontzettend gepigmenteerd en het heeft ook aardig wat mengruimte voor een klein pallet van 12 napjes. Ik ben er zeer content meer en heb er eigenlijk weinig over op te merken. Mocht je willen beginnen met waterverven dan raad ik je deze ontzettend aan! Het fijne aan waterverf vind ik dat je de verf kunt hergebruiken en dus de kleuren die je hebt gemengd makkelijk op een later moment weer kunt activeren met wat water. Zo verspil je geen verf!

Witte gelpen

De Sakura Gelly Roll gebruik ik graag voor het toevoegen van details, maar ook om net die extra twist te geven op een donkere achtergrond. Deze pen is namelijk ontzettend dekkend. Vaak voeg ik glimlichtjes toe of leuke stipjes op de achtergrond. Het maakt de tekening net wat interessanter.

Een reguliere balpen

Mijn go-to, naast de potlood, is toch echt mijn balpen. Het is een voorwerp dat iedereen gebruikt en dat maakt het juist zo speciaal. Je hebt geen fancy materiaal nodig om iets moois te maken. Mijn huidige balpen is een (gestolen) pen van de Hilton hotel, maar die van de Inkt123.nl zijn ook enorm fijn! De reden dat ik de balpen heb opgepakt is omdat ik mezelf wilde trainen om sneller te schetsen. Ik wilde dat elke lijn telde en mijzelf uitdagen. Een paar maanden terug wou ik beter en voornamelijk sneller worden in het maken van portretten. En door een balpen te gebruiken tijdens het schetsen kon je de lijnen niet meer weg gummen, elke lijn telde. Soms kun ik enorm lang over een schets doen, doordat ik elke keer niet tevreden was en een deel weg gumde. Juist door met mijn balpen direct op papier aan de slag te gaan merkte ik veel sneller vooruitgang in de snelheid van mijn portretten. In plaats van heel lang op één portret te zitten stuntelen had ik in diezelfde tijd drie portretten gemaakt en juist hierdoor kon ik meer oefenen en ook refereren naar de fouten die ik heb gemaakt waar ik verder aan kon werken. Je traint je brein veel beter door meer te maken in plaats van te proberen het in één keer goed te doen, zo heb ik het ervaren. Daarnaast kun je ook zo lekker krassen met een balpen, met mijn vulpotlood moet ik toch wat voorzichtiger zijn.

Gouden acrylverf

Een recente favoriet is de gouden verf van Amsterdam. Voor mijn verjaardag kreeg ik een aantal metallic acrylverf tubes cadeau. Tijdens Inktober ben ik ze voor het eerst gaan uitproberen als achtergrond voor mijn portretjes en het geeft zo’n tof effect! Ik zit nu ook enorm te overwegen om gouden waterverf te halen! Het geeft gewoon zo’n mooie toevoeging.

Afplaktape

Je zal wel denken, tape? Ik vind het leuk om mijn tekeningen in een soort kader te zetten, het maakt het meer één geheel met het papier. Maar eerlijk gezegd is dat een smoes. Het is toch heerlijk om na het schilderen de tape er heel voorzichtig af te halen! Dit tafereel noem ik peelporn en deel ik trouwens ook regelmatig op mijn Instastories. Hierbij krijg ik ook vaak de vraag welke tape ik gebruik. De paarse tape van de Action is een aanrader. Deze tape heeft een minder sterke plaklaag waardoor het geen papier meetrekt.

Dat waren mijn favorieten op het moment. Met welke crea-spullen kan jij heerlijk creatief zijn?

 

Leave a Reply

Scroll to top