Een nieuwe uitdaging

Voor mijn eerste blogpost wil ik even terug in de tijd, om precies te zijn naar 23 januari 2018. Deze datum staat netjes geschreven op de eerste pagina van mijn art journal. De dag vóór 23 januari had ik ineens enorm behoefte aan een boekje speciaal voor tekenen. Toendertijd was ik enorm enthousiast, nog steeds, met mijn bullet journal en ik zocht naar meer. Na goed onderzoek voor de perfecte art journal, met dank aan de Bullet Journal Facebook groep en Creachick, had ik het gevonden. De volgende dag met veel enthousiasme een Moleskine Sketchbook gekocht, maar waarom eigenlijk? Wat is de achterliggende reden dat ik deze besluit heb genomen?

 Ik heb enkele jaren mijn creativiteit onderdrukt door verplichtingen, onzekerheden en perfectionisme.

Een praktische reden was dat ik dan geen losse paper meer had rond slingeren in een verstofte lade. Dit besluit heb ik genomen om mezelf uit te dagen. Ik had het voornemen om elke week twee pagina’s te vullen. Echter had ik het jaar ervoor het voornemen om met waterverf te oefenen. Ik heb om precies te zijn twee A4-tjes gevuld en daarbij bleef het. Ik heb enkele jaren mijn creativiteit onderdrukt door verplichtingen, onzekerheden en perfectionisme. Begin dit jaar realiseerde ik mij dat het tijd werd te stoppen met het onderdrukken van die creatieve drang. Zodra ik inspiratie had om iets te maken vond ik binnen vijf seconden wel een reden om het niet te doen. Het werd tijd dat ik daarmee stopte. Het werd tijd te ondernemen door een concreet doel te stellen en dat was het volmaken van deze art journal.

In dit boekje was ik vrij te creëren. Moest ik van mezelf mijn onzekerheid loslaten dat samenging met mijn perfectionisme. In dit boekje mocht ik alles uitproberen zonder regels. En gesproken over verplichtingen? Weetje wat ze vaak zeggen: tijd kun je maken. Dus dat deed ik.

Terug naar vandaag, ik heb een einddatum naast de startdatum op de eerste pagina van het boekje mogen schrijven met trost. In die tijd heb ik ontzettend veel geleerd over het creatief proces (nog lerende) en over mezelf.

Maar waarom nu deze blog? Zo nu en dan deel ik wat bedachtzame woorden op mijn Instagram, maar gaan de woorden gauw verloren door de vele foto impressies. Daarom heb ik deze blog gemaakt: een eigen site om mijn woorden te delen met de wereld, wat best eng is. Op deze blog wil ik gaan schrijven over creativiteit en alles dat daarbij komt kijken, pak het vooral heel breed. Ik ga schrijven over levenslessen, verhalen, reviews en vooral veel creatieve enthousiasme. Bij creativiteit komt zo enorm veel kijken en ik wil mijn passie delen met de wereld.

Ik ben een groentje op het gebied van bloggen, maar ik zie het als een nieuwe uitdaging om mezelf te ontwikkelen. Begin dit jaar zocht ik de uitdaging in mijn art journal en nu op deze blog. Volg je mij tijdens dit nieuwe avontuur?

5 Comments

 1. Zeker volg ik je tijdens dit avontuur! ❤

  Reply
  1. Claudia Elodie
   7 October 2018

   Dank Katja! Waardeer ik enorm 😘

   Reply
 2. Pippa Knus
  9 October 2018

  Yes ik ga je zeker volgen hier!

  Reply
  1. Claudia Elodie
   9 October 2018

   Lief! Dankje Sanne! 😇

   Reply
 3. Milou Visser
  31 December 2018

  Je bent een topper <3! Succes met al je dromen, je kan het!

  Reply

Leave a Reply

Scroll to top